Ambitiøs, struktureret og analytisk stærk special- eller chefkonsulent til Danske Professionshøjskoler

Brænder du for uddannelser samt uddannelses- og forskningspolitik? Har du indgående politisk forståelse og erfaring med interessevaretagelse? Og er du drevet af lysten til forandring på kort og lang sigt? Så er det måske dig, der skal hjælpe os med at løfte professionshøjskolernes fælles, strategiske arbejde med bl.a. praksisnær forskning, der gør en forskel, og styrkede rammer omkring uddannelsen af fremtidens professionelle.

Danske Professionshøjskoler arbejder for at skabe attraktive, professionsrettede uddannelser, som sikrer dygtige fagprofessionelle i hele Danmark. Det gælder alt fra fremtidens lærere, sygeplejersker, pædagoger til finansøkonomer og bygningskonstruktører.

Vi søger en ambitiøs, struktureret og analytisk stærk special- eller chefkonsulent, der vil være med til at drive Danske Professionshøjskolers interessevaretagelse på vegne af vores medlemsorganisationer. Og vil lave ledelsesbetjening af høj kvalitet, der styrker vores organisation: fra sekretariat til formandskab og rektorkollegium.

Om jobbet
Danske Professionshøjskoler er og har i de seneste år været igennem en udvikling som interesseorganisation. Vi forsøger løbende at blive dygtigere til det, vi gør. Den udvikling skal en ny konsulent være en del af og bidrage til. Aktuelt er vi fx ved at formulere en ny strategi, der skal sætte retningen for professionshøjskolernes fælles, nationale arbejde de kommende år. Som ny kollega skal du bl.a. tage del i arbejdet med at realisere strategien.

Som konsulent vil dit arbejde bl.a. være, at:

 • Videreudvikle professionshøjskolernes nationale og politiske arbejde med praksisnær forskning, der både løfter kvaliteten af uddannelserne, og som bidrager med ny, relevant viden og metoder på plejehjemmet, i byggesektoren, i klasseværelset og i familieforvaltningen.

 • Videreudvikle og arbejde politisk med at sikre bedre institutionelle rammer omkring professionshøjskolernes uddannelse og efteruddannelse af fremtidens dygtige professionelle til bl.a. børnehaver, hospitaler, skoler samt små og store virksomheder.

 • Bidrage til Danske Professionshøjskolers løbende arbejde med skiftende uddannelsespolitiske dagsordener.

Du bliver en del af Danske Professionshøjskolers politiske team med tre andre kollegaer og en politisk chef. Sammensætningen af dine konkrete arbejdsopgaver vil blive udformet ift. din profil, erfaring og interesser.

Om dig
Som konsulent i Danske Professionshøjskoler vil dit arbejde bestå af dialog med eksterne samarbejdspartnere samt af intern koordinering og udvikling med både ledere på professionshøjskolerne og kollegaer i sekretariatet.

Vi leder derfor efter en kollega, der:

 • Arbejder struktureret, analytisk og strategisk.

 • Har indgående politisk forståelse og erfaring med politikudvikling – og evner at sætte det i spil i et interessevaretagelsesarbejde.

 • Har erfaring med projektledelse, ledelsesbetjening og koordinering af arbejdsprocesser i en politisk ledet organisation.

 • Har særdeles gode kommunikationsevner og kan formidle klart og præcist både mundtligt, skriftligt og visuelt.

 • Tager ansvar og kan arbejde selvstændigt og fokuseret.

 • Er omhyggelig og har sans for detaljen – også i perioder med højt tempo og korte deadlines.

 • Har kendskab til uddannelses- og forskningspolitik.

 • Er idérig og kan bidrage til Danske Professionshøjskolers løbende udvikling som interesseorganisation.

 • Drives af at skabe resultater sammen med andre.

Vi forventer derudover, at du har en relevant akademisk uddannelse på kandidatniveau. Det er derudover en fordel, hvis du har erfaring fra arbejde i en politisk styret organisation; fx et departement, en kommunal forvaltning, en interesseorganisation eller lignende.


Om Danske Professionshøjskoler
Danske Professionshøjskoler er en interesseorganisation for de seks professionshøjskoler i Danmark. Vi udbyder uddannelser i 36 byer og uddanner mere end hver tredje studerende på de videregående uddannelser. Vores fem største uddannelser er lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver og fysioterapeut.

Vi er 13 ansatte i sekretariatet, som har til huse i Vester Voldgade i hjertet af København.

Vi løfter i flok, og professionalisme, nysgerrighed og udsyn er centrale pejlemærker i vores daglige arbejde både internt i organisationen og i relation til vores kolleger på professionshøjskolerne såvel som samarbejdspartnere.

I Danske Professionshøjskoler bliver du en del af et sekretariat med et højt fagligt ambitions- og aktivitetsniveau. Vi er drevet af både resultater – og af at blive dygtigere til det, vi gør. Det skal du som ny kollega bidrage til. Samtidig er det væsentligt for os som arbejdsplads, at man som medarbejder kan have en god balance ml. arbejds- og privatliv.

Læs mere om Danske Professionshøjskoler på www.danskeprofessionshøjskoler.dk.


Løn- og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår fastsættes på baggrund af din erfaring og kvalifikationer. Tiltrædelse 1. maj 2023.


Praktik
Vi skal have din ansøgning, CV og eksamensbevis senest d. 16. marts kl. 12.00 via knappen linket her.

Vi forventer at afholde første samtale mandag d. 20.03 og anden samtale torsdag d. 23.03. Du kan forvente, at der vil være en opgave ml. første- og andensamtale.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte politisk chef Kristian Birk på 3165 3916 / krb@dkprof.dk eller direktør Inge Friis Svendsen på 3137 5981 / ifs@dkprof.dk.

Tilmeld nyhedsbrev