Sofie Falck Villadsen modtager Danske Professionshøjskolers ærespris 2022

Den 28-årige forkvinde for Studenterforum UC får æresprisen for sit væsentlige bidrag til at sætte de studerendes praktik, trivsel og et godt studiemiljø på dagsordenen – ikke mindst efter de mange coronanedlukninger.

Sofie F. Villadsen har siden 2019 været forkvinde for Studenterforum UC, som er den nationale studenterorganisation for professionshøjskolerne i Danmark. Som forkvinde varetager Sofie F. Villadsen opgaven med at være talerør for alle studerende på landets professionshøjskoler.

Sofie F. Villadsen får æresprisen, da hun med sin helt særlige gennemslagskraft, evne til dialog og vedholdenhed har taget ansvar for at repræsentere de studerendes interesser og give de studerende på landets professionshøjskoler en stærk og tydelig stemme i den offentlige debat.

– Sofie skal have dette års ærespris, fordi hun har været helt afgørende for, at der nu er stor respekt om professionsuddannelsernes studerende i omverdenen. I dag er det helt naturligt, at når et uddannelsespolitisk emne skal drøftes på Christiansborg, i kommunerne og i dansk uddannelsespolitik generelt, så inviteres de studerende på professionshøjskolerne med. Og det er nyt. Sofie Villadsen har været en klog, initiativrig og dialogsøgende forkvinde for vores studerende. Det aftvinger ikke alene respekt, men fortjener at æres, siger Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler, som torsdag aften overrakte prisen på Danske Professionshøjskolers årsmøde i Kolding.

Fokus på bedre praktik og studiemiljø

Det er hele Danske Professionshøjskolers rektorkollegie, som er enige om, at Sofie F. Villadsen fortjener dette års ærespris. Ikke mindst fordi hun har formået at sætte kvaliteten i de studerendes praktikophold, herunder også kommunernes rolle som meduddannere, på dagsordenen. Herudover har Sofie F. Villadsen spillet en væsentlig rolle i forhold til at genstarte studielivet på landets professionshøjskoler efter de mange coronanedlukninger.

Foruden at være forkvinde for Studenterforum UC, har Sofie F. Villadsen også bl.a. været formand for Lærerstuderendes Råd Aarhus (LSR), medlem af bestyrelsen i VIA og formand for Campus DSR på Campus C (VIA). Sofie bliver i år færdiguddannet lærer fra Københavns Professionshøjskole og overdrager posten som forkvinde for Studenterforum UC d. 1. august 2022.

Om Danske Professionshøjskolers ærespris

Det er tredje gang, at Danske Professionshøjskolers ærespris uddeles. Kriteriet for at modtage prisen er, at man i sit virke aktivt og vedholdende har stilet efter at fremme professioner, professionsuddannelser og aktiviteter på professionshøjskolerne. Det er Danske Professionshøjskolers rektorkollegie, der på baggrund af indkomne forslag har besluttet, at det er Sofie F. Villadsen, der skal modtage dette års ærespris.

Tilmeld nyhedsbrev