Bente Sorgenfrey får Danske Professionshøjskolers ærespris

På Danske Professionshøjskolers årsmøde blev en nyindstiftet ærespris for første gang uddelt. Næsten som en selvfølge blev Bente Sorgenfrey den første modtager for sit langvarige og utrættelige arbejde for at udvikle uddannelsesområdet, lød det fra Danske Professionshøjskolers formand Stefan Hermann.

”Professionshøjskolereformen var trods et bredt flertal på mange måder en faderløs reform. Mange kunne se ideen. En del var uenige. Men reformen fik en mor. Ikke en stedmor, men sektoren fik en trofast, konstruktiv og årvågen partner, der frem for alt ville projektet, ideen, og aldrig tabte den af syne”, sagde Stefan Hermann på årsmødet.

Prisen er nyindstiftet og vil fremover blive uddelt hvert år i forbindelse med årsmødet. I begrundelsen for tildelingen til Bente Sorgenfrey, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, hedder det, at ”Danske Professionshøjskolers ærespris 2019 tildeles Bente Sorgenfrey for med aldrig svigtende engagement, lydhørhed og ildhu at fremme professionsuddannelserne og være professionshøjskolerne en stærk støtte og helt afgørende konstruktiv og kritisk partner.”

Bente Sorgenfrey kvitterede for prisen med at sige, at hun er stolt over, at have kunnet arbejde for at styrke professionsuddannelserne.

“Professionshøjskolerne er en utroligt vigtig institutionsform, og det er meget vigtigt, at vi kan blive ved med at uddanne gode pædagoger, skolelærere og de mange andre vigtige professioner”, sagde Bente Sorgenfrey.

Tilmeld nyhedsbrev