Christine Antorini modtager Danske Professionshøjskolers ærespris 2024

Danske Professionshøjskolers ærespris 2024 gives til Christine Antorini, fordi hun har været en ualmindelig stærk repræsentant og talerør for professionsuddannelserne, siden hun sidste sommer skiftede karrierespor og startede på sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole.  

- Christine skal have dette års ærespris, fordi hun siden sit utraditionelle, modige og forbilledlige sporskifte fra direktør til sygeplejerskestuderende har brugt – og stadig bruger – sin store platform og indflydelse til at kaste lys over en af de meget vigtige professionsuddannelser, som Danmark har så meget brug for, at endnu flere vælger til, lyder det fra Camilla Wang, forkvinde for Danske Professionshøjskoler, der torsdag aften overrakte prisen til Christine Antorini.

I sensommeren sidste år byttede Christine Antorini tilværelsen som direktør for LIFE Fonden ud med et liv som studerende på sygeplejerskeuddannelsen i Hillerød. Siden da har Christine aktivt og entusiastisk talt om professionsuddannelserne og om at være studerende på en professionshøjskole.

En stærk stemme og repræsentant for professionsuddannelserne
Foruden sin tid som direktør for LIFE Fonden har Christine Antorini gennem mange år arbejdet med og for undervisnings- og uddannelsessektoren som bl.a. folketingsmedlem, ordfører, udvalgsformand og minister. Men det er ikke derfor, hun modtager dette års ærespris fra professionshøjskolerne, understreger Camilla Wang, som i stedet begrunder Christine Antorinis måde at repræsentere professionsuddannelserne som årsagen til, at hun skal have årets ærespris. 

- Christine er en stærk stemme og repræsentant for vores uddannelser, som ikke tøver med at bruge sin platform til at tale om værdien af dem. Med nysgerrighed, ydmyghed og et meget stort engage-ment har hun delt sine oplevelser som studerende på en professionsuddannelse. Fra LinkedIn til Brinkmanns Briks og Go’ Morgen Danmark, har Christine talt om bl.a. om uddannelsens høje faglige niveau, studiefællesskabet, de dygtige undervisere og om vigtigheden af praktikken. Christine er et forbillede for studerende i alle aldre. Både nuværende og kommende, siger Camilla Wang.

Om Danske Professionshøjskolers ærespris
Christine Antorini er den femte modtager af Danske Professionshøjskolers ærespris, og det er anden gang at en studerende modtager prisen. Foruden Christine Antorini har Stina Vrang Elias, Sofie F. Villadsen, Per B. Christensen og Bente Sorgenfrey modtaget æresprisen.

Kriteriet for at modtage prisen er, at man i sit virke aktivt og vedholdende har stilet efter at fremme professioner, professionsuddannelser og aktiviteter på professionshøjskolerne. Det er Danske Professionshøjskolers rektorkollegie, der har besluttet, at det er Christine Antorini, der skal modtage dette års ærespris. 

Tilmeld nyhedsbrev