Flere vil være lærer uden for de store byer

Læreruddannelserne uden for de fire store byer stiger i popularitet. Det står klart, efter der i dag kl. 12.00 var frist for kvote 2-ansøgninger.

Antallet af kvote 2-ansøgere, som har haft læreruddannelsen som 1. prioritet, er steget med 6 procent uden for København, Aarhus, Odense og Aalborg. Det betyder, at 797 kvote 2-ansøgere uden for de fire store byer har haft læreruddannelsen som 1. prioritet. Det er det største antal ansøgere uden for de fire store byer siden professionshøjskolerne så dagens lys i 2008.

De 797 kvote 2-ansøgere uden for de fire store byer udgør 40 procent af det samlede antal 1. prioritetsansøgere til læreruddannelsen i 2018. I 2011 var denne andel 30 procent. Dermed fortsætter søgningen fra by mod land til gavn for børn og unge i folkeskolerne samt lokalsamfundene.

”Alle børn og unge, uanset hvor de bor, skal gå i en god folkeskole med uddannede lærere, der giver motiverende undervisning og fremmer deres personlige, faglige og sociale udvikling. Det er godt for børnene og Danmark, at flere har læreruddannelsen som 1. prioritet i for eksempel Jelling, Nørre Nissum og Vordingborg” siger Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler og rektor på Københavns Professionshøjskole.

Det samlede antal kvote 2-ansøgere, som har læreruddannelsen som 1. prioritet, er dog faldet med 1,5 procent fra 2017 til 2018. Det svarer til et fald på 31 ansøgere. Der er tale om et fald på 6 procent i de store byer København, Aarhus, Odense og Aalborg.

”Jeg havde håbet på, at lidt flere søgte læreruddannelsen som førsteprioritet i København, hvor vi har mangel på lærere. Lærer er noget af det fineste og vigtigste, man kan blive. Så nu må vi vente på det samlede ansøgertal i juli”, siger Stefan Hermann.

Figur 1: Antallet af kvote 2-ansøgere med læreruddannelsen som 1. prioritet i og uden for København, Aarhus, Odense og Aalborg

Kilde: Danske Professionshøjskolers egne tal

 

Professionshøjskolerne udbyder læreruddannelsen i hele Danmark
Professionshøjskolerne udbyder læreruddannelsen i alle egne af landet. På kortet her er en oversigt over byer med læreruddannelse.
Det samlede ansøgertal er klar til juli, hvor der er frist for kvote 1-ansøgninger.

Se udviklingen i antallet af ansøgere under kvote 2 med 1. prioritet på alle professionsuddannelser

Kontakt
Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler og rektor på Københavns Professionshøjskole på 2613 7397
Peter Starup, kommunikationschef, Danske Professionshøjskoler, på 2677 2599 eller pst@uc-dk.dk.

Tilmeld nyhedsbrev