Formandsskifte fra fynbo til kronjyde

Formandsskiftet for Danske Professionshøjskoler blev markeret med reception, taler, to cykler og en gul førertrøje

Af David Erichsen

Traditioner skal som bekendt begynde et sted, og i onsdags den 4. juni begyndte en ny i form af reception i anledning af formandsskiftet i Danske Professionshøjskoler. Hovedpersonerne var den nu tidligere formand, rektor for UCL Erik Knudsen, og den nye formand, rektor for VIA Harald Mikkelsen. Rammerne var Grevinde Danners Lejlighed i Ny Vestergade.

Rektor for UCC, Laust Joen Jakobsen, var toastmaster og indledte med en tale, hvor de to formænds egenskaber og arbejdsopgaver blev beskrevet med afsæt i citater fra Politikens ATS om store og små formænd i Nordkorea.

Ny og gammel cykel
Erik Knudsen og Harald Mikkelsen fik udover vin, blomster og lykønskninger hver en cykel i dagens anledning. Fynboen Erik Knudsen fik lov til at overtage ejerskabet på sin ’formandscykel’, der flittigt er blevet brugt til at komme rundt i København de seneste tre år. Faktisk så flittigt, at det ikke lykkes at finde cyklen, så den kunne overrækkes til receptionen. Alle gæster fik derfor til opgave at kikke efter den på deres vej.

Kronjyden Harald Mikkelsen fik en splinterny formandscykel med en kørerstilling, der appellerer til rank ryg og godt udsyn, som ifølge Laust Joen Jakobsen netop er egenskaber, der egner sig til en formand.

Sektoren er nået langt
Efter overrækkelsen af cykler og den indledende tale kvitterede formand for bestyrelsesformændene i professionshøjskolerne, Ove E. Dalsgaard for Erik Knudsens indsats. Han kom også ind på, hvor langt sektoren er nået, og hvor meget professionshøjskolerne har at byde på i både den offentlige og private sektor. Ove E. Dalsgaard ser frem til samarbejdet med Harald Mikkelsen, som allerede er godt i gang, og han ser frem til at fastlægge ambitiøse og seriøse mål for sektoren de kommende år. Og på den helt korte bane ser han frem til, at ’formandskabet’ deltager sammen på Folkemødet 2014.

Farvel og goddag
Erik Knudsen kvitterede i sin afskedstale for en spændende tid, for at der i sektoren har været rum til at være formand (det meste af tiden) og for et godt samspil med ministeren, KL og faglige organisationer.

”Tre år er måske ikke lang tid, men det er længe i en formandsstol. Det har været spændende, men tærer også på kræfterne. Derfor er det et godt og sundt princip at formandsposten går på skift,” sagde Erik Knudsen.

Harald Mikkelsen takkede også Erik Knudsen for indsatsen, og understregede i sin tale, at der er et godt grundlag for de kommende års arbejde, at professionshøjskolerne som sektor er godt på vej, men også at det bliver nødvendigt at fokusere på det, vi vil de kommende år. Den nye formands gave til Erik Knudsen var en gul førertrøje.

”Den gule førertrøje er til minde om din førerperiode – tillykke med løsladelsen.”

 140203196585236800 resized

Både ny formand Harald Mikkelsen (med hjelm) og afgående formand Erik Knudsen fik en cykel i anledning af formandsskiftet. Her ses de to rektorer på den nye formands cykel. Receptionen blev holdt i Grevinde Danners lejlighed.
Foto: Carsten Lundager.

Se billedserie fra receptionen

Tilmeld nyhedsbrev