Fremgang i Kvote 2 ansøgninger på professionshøjskolerne

Antallet af ansøgninger til professionshøjskolerne i kvote 2 fortsætter den gode udvikling. Samlet har professionshøjskolernes uddannelser i år fået 59.505 ansøgninger gennem kvote 2, hvilket er en stigning på 6,5 procent i forhold til sidste års stigning på over 15 procent

59.505 ansøgninger. Så mange har professionshøjskolerne samlet set modtaget gennem kvote 2, hvor der var frist for at søge søndag den 15. marts kl 12.00. Det er en stigning i forhold til sidste års søgning på 6.5 procent. Blandt de mange ansøgere har 23.023 en professionsbacheloruddannelse som deres første prioritet, hvilket er en stigning på 2,2 procent i forhold til sidste år og ny rekord for antal ansøgere til professionshøjskolerne gennem kvote 2.

Flere søger læreruddannelsen gennem kvote 2
En ny højdespringer i dette års søgning gennem kvote 2 er uddannelsen til lærer, der på landsplan oplever en stigning på 8,8 procent blandt første prioritetsansøgere. Samlet har uddannelsen fået 4.193 ansøgninger gennem kvote 2. Stigningen er interessant, da læreruddannelsen for to år siden indførte skærpede adgangskrav, hvor ansøgere skal søge gennem kvote 2 og til optagelsessamtale, hvis de har eller forventer at få under 7 i snit.

Den mest populære uddannelse er trods et mindre fald i ansøgere stadigvæk pædagoguddannelsen, som har fået 13.520 ansøgninger i alt gennem kvote 2 i år. I forhold til sidste år er det et fald på 4,0 procent.

Uddannelsen til sygeplejerske oplever med 13.190 ansøgninger igen en stor stigning, som i år er på 26,7 procent. Af første prioritetsansøgere er stigningen på 13,3 procent.

Fysioterapeuterne har samlet fået 7144 ansøgninger heraf 2000 som første prioritetsansøgere. Det er en stigning i forhold til sidste år på 4,7 procent i antallet af første prioritetsansøgere.

Uddannelsen til socialrådgiver har samlet fået 4157 ansøgninger heraf er 1873 som første prioritetsansøgere. Det er en stigning i forhold til sidste år på 12,1 procent i antallet af første prioritetsansøgere.

Trods den positive søgning i dette års kvote 2 optager professionshøjskolerne stadig flest studerende gennem kvote 1 med ansøgningsfrist 5. juli, og kan derfor først sige noget endeligt om den samlede søgning til sektorens 65 videregående uddannelser til sommer. Ansøgningen til kvote 2 plejer dog at være en god indikator for søgningen i kvote 1.

Se de endelige tal for søgningen i kvote 2 til professionshøjskolernes uddannelser

For yderligere kommentarer kontakt:
Formand for Danske Professionshøjskoler, Harald Mikkelsen

For faktuelle spørgsmål til talmaterialet:
Konsulent, Claus Peter Bjælke Hansen

For andre henvendelser:
Kommunikationschef, David Erichsen

Tilmeld nyhedsbrev