Hjælpepakke: Kommende sygeplejersker, lærere og andre kan indhente det tabte

Hjælpepakke sikrer stærkt tiltrængt ekstra praksisundervisning til afsluttende studerende på uddannelser, hvor nedlukning på grund af COVID-19 rammer hårdt. Det er for eksempel svært at lære at lægge drop eller træne elevrelationer i ZOOM.

“Mange færdigheder kan ikke læres og trænes på Teams. Når vi fx sender nyuddannede sygeplejersker ud for at løfte det store ansvar, de tager på sig, så er muligheden for at øve sig på sit fag afgørende. Og en lærer skal have trænet sin undervisning, inden det bliver alvor, for bare at nævne et par eksempler. Nu får vi mulighed for at rette op på de mangler, coronanedlukningen har medført. Det er et vigtigt første skridt,” siger Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler.

Han roser alle Folketingets partier for aftalen. Aftalen betyder, at de afsluttende studerende kan blive ordentligt klædt på til ansvaret for blandt andre børn, ældre og syge, trods et år med nedlukning og online undervisning. Han roser også, at partierne vil fortsætte forhandlingerne, da også mange studerende på de første årgange er ramt. Og han understreger, at der er brug for at få de studerende tilbage snarest.

“Vi er i en kamp mod uret. Jo før de studerende får lov at komme tilbage på uddannelserne, jo før kan de komme i gang med træning, øvelsesfaciliteter og alt det andet, de ikke kan klare på Zoom. Hvis ikke det snart sker, frygter vi et endog meget stort frafald – når der bliver noget at falde fra til med genåbning af samfundet og vaccinering af befolkningen. Indtil nu har der ikke været alternativer til at være i digital uddannelse – om lidt kan man rejse, komme på højskole, starte på en frisk, tage orlov osv. Derfor er det helt, helt afgørende, at der snart sættes yderligere ind,” siger Stefan Hermann.

Tilmeld nyhedsbrev