Flere studerende uddannes for færre midler

Professionshøjskolerne i tal 2016: Ny publikation præsenterer en række aktuelle nøgletal for sektoren. Blandt andet, at hver 3. af de studerende, der optages på en videregående uddannelse optages på en professionshøjskole,

Danske Professionshøjskoler har netop udgivet “Professionshøjskolerne i tal 2016”. Man kan blandt andet læse, at sektoren i dag uddanner langt flere studerende for færre midler, da antallet af dimittender de seneste år er steget mens taksterne til undervisning er faldet.

Tallene i “Professionshøjskolerne i tal 2016” viser også, at uddannelserne på professionshøjskolerne stadig er populære. De fem største uddannelser stod i 2016 højest på ønskelisten på næsten hver 4. ansøgning til en videregående uddannelse. Hver 3. af de studerende, der optages på en videregående uddannelse optages på en professionshøjskole, og næsten 4 ud af 10 nyuddannede fra en videregående uddannelse er uddannet herfra.

Tallene viser også, at professionshøjskolerne med sine uddannelsesudbud i ca. 40 byer er med til at sikre forsyning af kvalificeret arbejdskraft i alle egne af Danmark og dermed er med til at tiltrække og fastholde arbejdskraft regionalt, da næsten 9 ud af 10 af de nyuddannede bliver boende i regionen, hvor de er uddannet.

Man kan også læse, at professionshøjskolerne uddanner til beskæftigelse både i den private og offentlige sektor, da hver femte ansættes på det private arbejdsmarked, og at de nyuddannede har en beskæftigelse, der er bedre end på øvrige videregående uddannelser.

På efter- og videreuddannelsesområdet viser tallene, at hver anden deltager i videregående efter- og videreuddannelse i Danmark tager uddannelsen på en professionshøjskole.

Se Professionshøjskolerne i tal 2016 her:

Til visning på skærm: Professionshøjskoler i tal 2016

Printvenlig version: Professionshøjskoler i tal 2016

 

Del på twitter
Del på linkedin
Del på facebook
  • +45 33 38 22 00
  • info@dkprof.dk
  • Vester Voldgade 107, 1552 København V.

Tilmeld nyhedsbrev

  • Tilmeld dig Danske Professionshøjskolers nyhedsbrev, og modtag debatindlæg, nyheder og udspil fra vores forskellige kanaler.