Stefan Hermann ny formand for Danske Professionshøjskoler

Stefan Hermann tiltræder formandsposten hos Danske Professionshøjskoler med virkning fra den 2. juni 2017. Formandsposten varetages i to år med mulighed for forlængelse til tre år.

Nuværende rektor på professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann, er ny formand for Danske Professionshøjskoler. Dermed bliver Stefan Hermann frontfigur for en uddannelsessektor, som siden sin etablering for 10 år siden er blevet en væsentlig aktør i det danske uddannelsesbillede.

Stefan Hermann har fra 2008 været rektor for Professionshøjskolen Metropol i København. Udover sit virke som rektor er Stefan Hermann en aktiv forfatter og debattør og bestrider derudover en række tillidsposter. Som formand for regeringens ekspertgruppe om ’Bedre veje til ungdomsuddannelserne’ afleverede han i 2017 en række anbefalinger til regeringen, og hans seneste bog ’Hvor står kampen om dannelsen’ rammer lige ned i den aktuelle uddannelsespolitiske dagsorden om moderne dannelse.

Stefan Hermann er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, og har tidligere blandt andet været vicedirektør på ARKEN Museum for Moderne Kunst.

Danske Professionshøjskoler er interesseorganisation for de syv danske professionshøjskoler, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Maskinmesterskolen København. Professionshøjskole-sektoren kendetegnes ved sin tætte kontakt til det arbejdsmarked, der uddannes til og er med uddannelsessteder fordelt i det meste af landet med til at sikre kvalificeret arbejdskraft og dermed vækst og udvikling i hele Danmark. Hver tredje, som i dag får en videregående uddannelse i Danmark, er uddannet i professionshøjskolesektoren.

Stefan Hermann tiltræder formandsposten hos Danske Professionshøjskoler med virkning fra den 2. juni 2017. Formandsposten varetages i to år med mulighed for forlængelse til tre år.

Stefan Hermann er født i 1971, opvokset i Skive, bor i København, er gift og har tre børn.

Se billeder fra receptionen i anledning af rektorformandsskifte

Tilmeld nyhedsbrev