Stor søgning til professionshøjskolerne

33.991. Så mange har i år søgt om optagelse på professionshøjskolernes uddannelser. Søgningen til læreruddannelsen stiger for andet år i træk.

I dag tirsdag den 5. juli kl. 12.00 udløb fristen for at søge optagelse på en videregående uddannelse. 33.991 har valgt at søge ind på en professionshøjskole, som er på niveau med sidste års rekordoptag. Professionshøjskolerne uddanner til både det offentlige og private arbejdsmarked og til høj beskæftigelse.

”Det er positivt med en stor interesse for vores uddannelser, da de professioner, vi uddanner til, spiller en afgørende rolle på vigtige områder som sundhed, folkeskolen, dagtilbud og det sociale område. Dertil kommer de af vores uddannelser, som er rettet mod private aftagere. Der er brug for dedikerede og dygtige professionelle til både det offentlige og private arbejdsmarked, og derfor er det glædeligt, at så mange unge vælger vores uddannelser, ” siger Harald Mikkelsen, formand for Danske Professionshøjskoler.

Stigning i søgningen til læreruddannelse
En uddannelse, der for andet år i træk oplever en stigende interesse blandt ansøgerne er læreruddannelsen, med en stigning i antal ansøgere på 15 procent. Det lover godt for folkeskolen, synes formand for professionshøjskolernes uddannelsespolitiske udvalg, rektor Erik Knudsen, der ser stigningen som et udtryk for, at reformen af læreruddannelsen i 2013, virker efter hensigten.

”På professionshøjskolerne er vi optaget af at uddanne dygtige lærere til den danske folkeskole. Formålet med reformen af læreruddannelsen er bl.a. at løfte de lærerstuderendes professionelle faglighed, så de er rustet til at realisere folkeskolereformen og dermed er med til at skabe en god folkeskole. Den udvikling er vi godt i gang med, og det smitter sandsynligvis af på interessen for uddannelsen. Samtidig er der ved at falde ro om folkeskolen, som jeg også tror er en forklaring på den positive udvikling, siger Erik Knudsen.

Som tallene ser ud nu er der på pædagoguddannelsen, som er Danmarks største videregående uddannelse, samme søgning som sidste år. Socialrådgiveruddannelsen oplever en stigning på 7 procent, sygeplejerskeuddannelsen et fald på 4 procent, og fysioterapeutuddannelsen et fald på 7 procent.

Samlet har de i alt 76 videregående uddannelser i professionshøjskole-sektoren modtaget 88.168 ansøgninger gennem kvote 2 med deadline 15. marts og kvote 1 med deadline i dag 5. juli kl. 12.00. Heraf 33.991 med første prioritet.

Oversigt over søgning til professionshøjskolernes uddannelser (1. prioritet)

 

For yderligere kommentarer kontakt:

Formand for Danske Professionshøjskoler,
Harald Mikkelsen, 87551408 hm@via.dk

Formand for Professionshøjskolernes Uddannelsespolitiske Udvalg,
Erik Knudsen, 2960 5988 erkn@ucl.dk

For andre henvendelser:
Kommunikationschef, David Erichsen, 3140 9985, de@uc-dk.dk

Tilmeld nyhedsbrev