Studerende udvikler ide til nyt børneunivers til Knuthenborg Safaripark

Kort før jul blev en ny pris, Profprisen for første gang uddelt til Andrea Pojezny og Mette Olsen fra Professionshøjskolen Absalon. De to har vundet prisen, fordi de har udviklet en ide til en ny app, der gør det muligt at opleve dinosaurer i Knuthenborg Safari fra sommeren 2018. 

Formålet med Profprisen er at synliggøre de mange gode cases, der findes overalt på landets professionshøjskoler, hvor studerende gør en forskel for erhvervslivet undervejs i deres studier.

– Vi har i mange år oplevet, hvordan vores studerende dagligt bidrager med stor værdi for virksomheder i form af gode idéer til produkter og services, som en del af deres uddannelse. Vi ville gerne sætte fokus på de studerendes bidrag og opfordrede dem derfor til at fortælle om de gode samarbejder, de har haft med private virksomheder gennem en kort film, udtaler Lene Augusta Jørgensen, som er ansvarlig for Profprisen og rektor på UC Nordjylland.

Eksempler på projekter, som studerende på professionshøjskolerne har lavet for virksomheder, spænder fra produktion af grøntsagsjuice baseret på madspildsvarer til erstatning for dropstativer på hospitaler. Men udover at have et godt projekt, skulle de studerende også dokumentere projektet gennem en egenproduceret film. Her gjorde Andrea Pojezny og Mette Olsen det rigtig godt og blev derfor vinderne af Profprisen 2017 og en check på 10.000 kr. De to studerer til daglig Leisure Management på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde.

I deres vinderfilm fortæller de om, hvordan de i samarbejde med Knuthenborg Safaripark har udviklet en ide til en app, hvor de besøgende kan gå på jagt efter dinosaurer i den vilde safaripark og opleve de uddøde dyr i deres faktiske størrelse gennem smartphonen.

– En app er en nødvendighed og projektet er supermoderne. Det er børnene der driver dette setup, og det, at vi er børnefokuserede, er helt klart fordelen ved dette projekt, udtaler direktør for Knuthenborg Safaripark, Christoffer Lensgreve Knuth i vinderfilmen.

Danske Professionshøjskoler står bag den nyetablerede Profpris og konkurrencen. Her skulle de studerende på landets professionshøjskoler indsende deres bidrag for at blive taget i betragtning til prisen. Profprisen blev overrakt af direktør for Danske Professionshøjskoler, Inge Friis Svendsen, som blev ledsaget af et filmhold.

Se filmen om overrækkelsen af prisen til de to studerende her:

 

Tilmeld nyhedsbrev