Ny direktør for Danske Professionshøjskoler

Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, Inge Friis Svendsen, tiltræder 15. marts som ny direktør for professionshøjskolernes interesseorganisation, Danske Professionshøjskoler

Det bliver nuværende vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, Inge Friis Svendsen, der fra 15. marts tiltræder som direktør i Danske Professionshøjskoler.

Med valget af Inge Friis Svendsen får professionshøjskolerne en direktør med solid ledelseserfaring fra en politiske ledet organisation og et stærkt netværk. Dertil kommer kendskab til uddannelsesområdet, da Inge Friis Svendsen blandt andet fra 2013 – 2015 var kontorchef for Moderniseringsstyrelsens kontor for undervisning og forskning.

Det er med andre ord en direktør, der har stor erfaring med både strategi, udvikling og ledelse, der fremover skal stå i spidsen for professionshøjskolernes interessevaretagelse og for at styrke sektorens uddannelsespolitiske position.

Professionshøjskolerne uddanner godt en tredjedel af dimittenderne på de danske videregående uddannelser heraf de tre største videregående uddannelser i Danmark (pædagog, lærer og sygeplejerske). Det sker fra cirka 40 byer fordelt i alle regioner. Professionshøjskolerne udfører også forskning og udviklingsaktiviteter inden for de professioner og erhverv sektoren uddanner til og har en lang række efter- og videreuddannelsesaktiviteter målrettet kompetenceløft i den offentlige og private sektor.

”Inge Friis Svendsen er valgt ud fra et meget stærkt ansøgerfelt, og jeg ser meget frem til samarbejdet med vores nye direktør om den fortsatte udvikling af sektoren, siger formand for Danske Professionshøjskoler,” Harald Mikkelsen.

Inge Friis Svendsen ser også frem til at begynde i jobbet.

”For mig er det en unik mulighed for at bruge min interesse for og indsigt i uddannelsesområdet på en ny måde. Uddannelsessektoren er grundlæggende vigtig for Danmark, og særligt professionshøjskolerne er en væsentlig aktør i udviklingen af fremtidens offentlige og private arbejdsmarked gennem uddannelser, efteruddannelse, ny viden og forskning. Professionshøjskolerne har et godt og udbygget samarbejde med de væsentligste interessenter, som er en rigtig god platform at bygge videre på,” siger Inge Friis Svendsen.

Tidligere stillinger: 
2015 – 2017: Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen
2013 – 2015: Kontorchef i Moderniseringsstyrelsen
2012 – 2013: Chefkonsulent i Strategisekretariatet i Moderniseringsstyrelsen
2008 – 2012: Teamleder i Overenskomstkontoret i Personalestyrelsen
2006 – 2008: Specialkonsulent i Overenskomstkontoret i Personalestyrelsen
2005 – 2006: Specialkonsulent i Forsvarets Personeltjeneste
2000 – 2005: Konsulent i Københavns Amt

Uddannelsesbaggrund: 
2000: Cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet

Privat:
Bor i København med sin mand og parrets søn på 17 år.

For yderligere oplysninger kontakt:
Formand, Harald Mikkelsen, 87551001
Ny direktør fra 15. marts, Inge Friis Svendsen, 33928889

Se mere om Danske Professionshøjskoler på danskeprofessionshøjskoler.dk

Tilmeld nyhedsbrev