Bæredygtige uddannelser kræver omtanke og forberedelse

5 grundlæggende kriterier infograsik

Uddannelser spiller en afgørende rolle for vækst og velfærd i hele landet, og det kræver både tæt samarbejde lokalt og et stærkt grundlag af kommende studerende at skabe bæredygtige uddannelser.

Uddannelser spiller en afgørende rolle for vækst og velfærd i hele landet. Tidligere på året viste en analyse udarbejdet for Danske Professionshøjskoler, at uddannelser tiltrækker og fastholder dimittender til de kommuner, hvor uddannelsen ligger. Professionshøjskolernes uddannelser i 38 byer rundt om i landet bidrager med andre ord til vækst og velfærd i hele Danmark.

LÆS MERE: Fakta om uddannelser til hele Danmark
Læs eksempler, som alle illustrerer betydningen af at tænke kriterierne ind i placeringen af uddannelser

Derfor er det heller ikke overraskende, at betydningen af uddannelser og deres placering er et varmt politisk emne – og det er også et kompliceret emne, hvor der (desværre) ikke er hurtige løsninger eller greb. Danske Professionshøjskoler har opsat fem kriterier, som er vigtige i arbejdet med uddannelser til hele Danmark. Kriterierne er et arbejdsredskab, som skal bidrage til at kvalificere debatten om uddannelser til hele Danmark – og må altså gerne bruges til inspiration.

Fem grundlæggende kriterier

  1. Et behov på det lokale arbejdsmarked for uddannelsen
  2. Et solidt grundlag af kommende studerende lokalt
  3. Forudsætninger for et godt fag- og studiemiljø i lokalområdet
  4. Et tæt lokalt forpligtende samarbejde om uddannelsen
  5. En attraktiv studieby (studieboliger, studiejob og aktiviteter mv.)

Professionshøjskolernes mange uddannelser og placeringer i hele landet rummer en mængde af gode eksempler på uddannelser, som af en eller flere årsager er godt integreret i lokalområdet. På siderne her har vi samlet en række eksempler, som alle illustrerer betydningen af at tænke kriterierne ind i placeringen af uddannelser.

Del på twitter
Del på linkedin
Del på facebook
  • +45 33 38 22 00
  • info@dkprof.dk
  • Vester Voldgade 107, 1552 København V.

Tilmeld nyhedsbrev

  • Tilmeld dig Danske Professionshøjskolers nyhedsbrev, og modtag debatindlæg, nyheder og udspil fra vores forskellige kanaler.