Den største andel af unge – siden professionshøjskolernes oprettelse i 2008 – har i år søgt læreruddannelsen uden for de fire store byer. Det stod klart, efter der i dag kl. 12 var frist for ansøgninger til de videregående uddannelser i kvote 1.
Antallet af ansøgere, som har læreruddannelsen som 1. prioritet, er steget med 6 procent uden for København, Aarhus, Odense og Aalborg. Det betyder, at 1.113 ansøgere har prioriteret læreruddannelser uden for de fire store byer. Det er det største andel ansøgere til læreruddannelsen nogensinde uden for de store byer. Andelen udgør knap 37 procent i 2018.
Det er især læreruddannelsen i Roskilde, Vordingborg, Jelling, Esbjerg, Skive og Nørre Nissum, som oplever fremgang i 1. prioritetsansøgere.
Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler og rektor på Københavns Professionshøjskoler glæder sig over, at flere unge uden for Danmarks storbyer vil være lærer.
”Det er godt for vores børn, folkeskolen og hele Danmark, at flere unge vælger lærergerningen i Esbjerg, Nørre Nissum og Vordingborg, da alle børn, uanset hvor de bor, har krav på en god skole med uddannede lærere”.
Det samlede antal ansøgere, som har læreruddannelsen som 1. prioritet er dog faldet med 1 procent fra 2017 til 2018. Det svarer til et fald på 44 ansøgere.
Professionsbachelor i SKAT er et hit
Den nye professionsbachelor i SKAT, som udbydes på Københavns Professionshøjskole og på UC SYD i Haderslev til studiestart i efteråret 2018, er kommet rigtig godt i gang. 112 unge har søgt uddannelsen som 1. prioritet.
”Jeg er glad for, at så mange unge har valgt den nye uddannelse i SKAT. Det betyder, at vi har ramt rigtigt. Den røde tråd i uddannelsen er at sikre finansieringen af velfærden i Danmark”, siger Stefan Hermann.
Derudover er der en fremgang på 3 procent i ansøgninger til de tekniske uddannelser på professionshøjskolerne. Det er bl.a. bygningskonstruktøruddannelsen og laborantuddannelsen, som har oplevet fremgang.
Samlet set har 3 procent færre end sidste år sendt en ansøgning til en videregående uddannelse på professionshøjskolerne, DJMX og Maskinmesterskolen København. Det svarer til godt 900 færre ansøgere end i 2017. Se antal ansøgere fordelt på uddannelser her.
Fakta
Professionshøjskolerne udbyder læreruddannelser i hele Danmark
Kontakt
Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler på 26137397
Inge Friis Svendsen, direktør, Danske Professionshøjskoler på 31375981 eller ifs@uc-dk.dk