Fremtidens læreruddannelse

Lærer er noget af det fineste og vigtigste, man kan blive

Læreruddannelsen ligger 18 steder i Danmark, og optaget på uddannelsen er de seneste år steget fra 2.936 i 2013 til 3.287 i 2019.

Siderne her samler viden om læreruddannelsen, vores forslag til udvikling af uddannelsen samt udmeldinger og nyheder om området.

Lærer er noget af det fineste og vigtigste, man kan blive. Samtidig er læreruddannelsen uden sammenligning Danmarks mest omdiskuterede videregående uddannelse. Den diskussion vil professionshøjskolerne gerne puste nyt liv i med udspillet Handleplan til en bedre læreruddannelse – 10 ambitioner. Udspillet er en opfordring til alle med en aktie i folkeskolen til at blande sig i debatten. Læs også de bagvedliggende fakta.

Fakta

Vi har samlet fakta om læreruddannelsen

Debatten om læreruddannelsen snubler ofte i misforståelser og fejl. Find facitlisten i vores fakta om læreruddannelsen

Afklaring om kommission for læreruddannelsen er godt nyt for børnene og folkeskolen

Beslutningen om at nedlægge kommissionen om læreruddannelsen er en god nyhed, mener Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler. Nu bliver der ro til at skabe samling om udviklingen af en ambitiøs læreruddannelse, som allerede er i gang, siger han.

Ny rapport: Læreruddannelsen i globalt perspektiv

Ny rapport fra Danske Professionshøjskoler belyser læreruddannelsen i Danmark og i ni andre lande, som er sammenlignelige med Danmark.

National konference: Næste skridt for læreruddannelsen

570 undervisere og ledere fra landets læreruddannelser mødtes for i fællesskab at tage de næste skridt i retning mod en endnu bedre læreruddannelse.

Hvis du virkelig vil gøre en forskel, så bliv skolelærer

Bliv skolelærer

Hvis vi ikke handler nu, risikerer vi, at det bliver svært at finde pædagoger, lærere og sygeplejersker til vores børnehaver, folkeskoler og sygehuse.