National konference om fremtidens pædagoguddannelse

Omkring 800 undervisere og ledere samt andre aktører omkring pædagoguddannelsen var første torsdag i marts samlet for at arbejde med udviklingen af fremtidens pædagoguddannelse. De fik bl.a. inspiration fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og formand for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, Thomas Gyldal Petersen.

Dagen var sat sammen af oplæg fra forskellige hjørner af pædagoguddannelsens univers. Janne Hedegaard Hansen, centerchef for NUBU, Nationalt Videncenter for Udsatte Børn og Unge, talte om inkluderende fællesskaber, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen præsenterede regeringens ambitioner for pædagoguddannelsen, og formand for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, Thomas Gyldal Petersen, gav et indblik i kommunernes perspektiv på uddannelsen.

LÆS MERE: Fakta om pædagoguddannelsen

Alt sammen med den hensigt at varme undervisere og ledere op til at arbejde sammen om retningen for fremtidens pædagoguddannelse i workshops senere på dagen, sagde Camilla Wang, næstformand i Danske Professionshøjskoler, ved dagens begyndelse.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen lagde da heller ikke skjul på, at hun håber, at deltagerne kommer hjem med ny energi til pædagoguddannelsen og deres vigtige rolle i de studerendes vej frem mod et arbejdsliv som pædagog.

Formand for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, Thomas Gyldal Petersen, lagde vægt på, at en styrket pædagoguddannelse kræver samspil mellem praktik, uddannelse og forskning og gav på den måde både undervisere og ledere på pædagoguddannelsen, men også sig selv og uddannelserne noget at gå hjem og arbejde med.

Den nationale konference om pædagoguddannelsen illustrerede, hvor stor opmærksomheden omkring pædagoguddannelsen er, og det er en opmærksomhed, der forpligter, sagde Stefan Herman, formand for Danske Professionshøjskoler.

Det meste af eftermiddagen var deltagerne i arbejdstøjet, hvor der blev arbejdet med en række forskellige emner om fremtidens pædagoguddannelse på tre workshops.

Dagen sluttede med spørgsmål fra deltagerne til ledelsen fra flere af uddannelserne. Panelet bestod af rektor Jens Mejer Pedersen (længst væk), UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, prorektor Alexander von Oettingen, UC SYD, rektor Harald Mikkelsen, VIA University College, og rektor Lene Augusta Jørgensen, Professionshøjskolen UCN.

 
 
 
 
 

Tilmeld nyhedsbrev